Kelahiran Ayraa Qistina Muhammad Amir

Assalamualaikum...Ya Allah....lamanya aja menyepi.tak ada masa.nak.mwngupdate coretan kisah hidup aja kat sini dah...bz!hehe

Owh ya!untuk makluman..aja dah selamat melahirkan puteri sulung kami,Ayraa Qistina Muhammad Amir pada tanggal 18 Ogos 2013 jam 3.14 pagi secara c-sec..or senang cite secara pembedahan la..awal.seminggu dari EDD sebenar..Alhamdulillah.walaupun agak cemas keaadaan masa tu..semuanya berjalan lancar dan aja & bayi selamat..berat bayi aja masa lahir 3.28kg..besar tau..heheh

Kenapa kene czer???ramai orang bertanyakan soklan tu pada aja..dan aja cume mampu senyum..sedih kalau ingat balik tp dah ketentuan Allah begitu..kena redha...act pgi 18/8 tu ajadah kuar tanda darah bercampur lendir..jadi call suami.n kitorang ke Hospital Sg Buloh untuk pemeriksaan n dah siap la ni bawk segala perkakas..bulan pose kab..aja dh siap berbuka dulu tau takut kene deliver hari tu.contraction masih xberapa kerap. Sampai di sana.kat PAC centre HSB..paham2 saje la ramai org..aja pon tunggu turn je la smbil 2-3 x gak la tukar pad sebab rasa tak selesa..tp yg sedihnya bila diorg selok..baru buka 1cm..Allah..rasanya 3hari lepas pon 1cm gaj..tp nape dah kuar tanda?kol 1 aja masuk..kol 9mlm doc tu barubagi keluar..sakit pinggang badan Tuhan jr tahu.yang kecian husben aja la sbb berbuka pob dgn air kosong.kurma n bskut saja.tu pon sbb aja dh stanby makanan.kalo x air kosong je kot.

So, lepas kuar tu kami pegi.makan dulu..masa otw tu aja da mngadu kat husben cakap skit.xsedap adan..tp kami fikir biasa2 je..so peg makan dl..masa makan tu nasi goreng kg yg aja order aja rasa x sdp langsng.xselera tp husben paksa habeskan gak sbb aja xmkn n
1 hr tu..mkn la jgak tp xabes.
b
baliknya lebih kurang jam 10 lebih aja terus g mandi..berlingass..busuk je rasa badan ni n husbrn tertido kepenatan kat ruang tamu..lepas tu aja terus rehat n time ni la tiba2 aja rasa seram sejuk...sendi2 rasa sakit sgt  n sejuk.berselimut aja malam tu menggigil2..panggil2 husben konon mintak die urutkan tp die lgaung xsdr.huk3.dalan jam 12 mlm vamtu..aja xboleh tahan dah.guling kanan kiri pon xsdp gak badan..matikan kipas pon leh sejuk lg.husben kat bawh lagi tido..aja call hp die naseb husben angkat...terus bagitau yang aja sakit.

MA urutkan la tp die sndiri terkejut kaki aja sejuk macam ais..terus die cari termometer n cej suhu aja..masa tu dah 38°C..time tu jgak husben ajak g hosp ..masa geraj tu huaben tanya nk ke HSB atau HTAR?Act umah kami dkt dgn HTAR Klang..tp aja gedik nk ke sg buloh..tp malam tu aja decide ke HTAR..sbb aja xrasa aja kene bersalin..cume demam panas..TAPI....

Aja dikejarkan ke bilik bersalin  n disuro induce tapi bile sampai ke sana doc yg bertugas refuse utk induce.sbb ctg baby xcantek.dan dey all decide czer...uwaaa.masa tu aja rasa nak nanges  sebab xprepare fizikal mental utk dibedah..Ya Allah..berbaur rasa masa tu n aja just iakan je ape yg diorang bagitau masa tu..aja dibius di tulang belakang n diorang start bedah n godek perot aja..sedar2 diorang dh tunjuk baby kat aja..terganan aja masa tu..masyaAllah..xsangka aja dah selamat melahirkan..n she juz so adorable...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: