bila hidung aja start berdarah...

Salam semua...

wah..selepas long holiday aja mmg sangat malas nak start and warm up utk kerja...mata masih kuyu jek..otak asyik fikir bantal je..mood makan malas.mood kemas malas.masak? apa ntah lagi..
dgn astro xboleh tengok disebabkan kejahatan si tikus yang menggigit wayar astro ku..laki pulak bz..sbb cuti lama..so die xsmpt lagi nak smbung balik wayar tu..so tgk le channel wajib jek..tv3..tv9..pastu aku ngantuk..tido..hehhe

last weekend aja & FIL pergi bercuti kat Langkawi..nanti2 aja update ye..malas nak transfer gambar lagi.kekeke

nak story ni..sejak2 ni since kat Langkawi until now..idung asyik nak berdarah je..kemuncaknya semalam la..tengah main cak-cak ngan MA tiba2 zuppppp,....mengalir..

terkejut MA sebab menitik2 kat lantai & sofa.haha..gelabah gak la dia terus bawak aja g sinki bersihkan tapi darah xberhenti2 pon..tekup idung aja dengan tisu terus suh baring...owh..time ni le aku rasa lakiku paling romantik..sayang gile kat ai.kekekekekke..aja yg tergelak2 tengok die gelabah macam tu..dia kata kalo aja xpregnant..xde la die risau sangat.ni tengah pregnant kan.takut ade effect ape2 ke kat dalam badan aja ni..risaukan ank die dalam perot ni..cettt..sabo jek

MA terus wassap my bff..xley blah...maaf ye bff ku..yg tanya tu ade la MA..bukan aja..kekeke...sbb die takut darah tu ade kaitan dengan pregnancy..haha.penat den nak cover balik.ngeee

ok.jom tengok nape hidung kita ni boleh berdarah yekkk..

 

semasa hamil, biasanya wanita lebih cenderung untuk mengalami masalah hidung berdarah disebabkan salur darah di hidung mengembang dan mudah pecah oleh kerana paras hormon yg tinggi. Pendarahan akan mudah berlaku jika wanita hamil itu mengalami selesema, alahan pada habuk, jangkitan sinus atau permukaan dalam hidung yang kering akibat berada dalam persekitaran yang kering atau dalam aircond..

kalo berlaku terlalu kerap dapatkan khidmat doktor dan sila periksa dgn lebih teliti. Kalau sekali sekala, tidak ada masalah..dongakkan kepala supaya hidung berada di posisi atas lebih tinggi dr jantung..kalau xberhenti jugak ambil ais tuam pada hidung org tu la..

OK x? MA baringkan aja pastu die suh aja tekan hidung dengan tisu kuat2..n dia tuamkan ais sikit bagi sejuk..fuhh..tu pasal rasa macam nak sakit lg je..terus sayang lebih2 kat laki saya.kekeke~ 

owh ya...aja dah masuk minggu ke-15 ni..wah..seronok rasa counting d day kan? kekekekke..xde persiapan apa2 pon.enjoy d moments only...

owh ya...tahniah to Shareena. she is pregnant now...tak sangka kita beramai2 konvoi baby tahun dpn.hihi~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

Bie Cimbelang :) said...

wahh nanti suami kak aja mesti layan cam princess slalu hihi :P jaga diri ye :))

::Aja:: said...

hihihi..xde maknenye..tp alhamdulillah..setakat ni dia masih layan karenah akk n tiap2 malam pon urut2 badan akak yg gediks ni...