Susah nak cari baju mengandung..

Salam semua...

Bila dah mengandung ni, banyaklah pakaian yang aja x muat dah..asyik mengulang baju yang samaaaa aja..sedih taw...nak shopping tapi duet dah habes.haha..dah ku belasah buat beli smartphone and kasut2 dan seluar baju hari tu.tapi tu pon sehelai -sehelai sahaja..plus next week nak g babymoon *ngeeee..sempat lagi

so, peruntukan untuk shopping baju mengandung memang dah tak ada sebab duet simpanan tak boleh kaco wooo.. Makanya aja pon gigih la menggugel nak tengok baju apa best..online store la..tapi sebenarnya aja tak berapa suke beli online baju.kalo barang OK, baju2 seluar macam tak best la..xdpt pegang dan pilih..tak tahu la kome2 suke online shopping lebih kan..hehe

dah 2-3 tempat aja jalan2..nak cari kedai maternity pun agak susah..paling mudah pergi JUSCO..mana-mana outlet mesti adalah untuk maternity clothes. So hari tu grab sehelai seluar & baju.tapi xpakai lagi..budget perot aja kecik lagi la ni.hahaha..sedangkan banyak kemeja aja dah ketat dan seluar dah xmuat nak klipkan.zip boleh tapi senak bila dah klip..so xbernafas..

jadinya ku banyak mengulang baju kurung dan blaus yang longgar2 aja la..suar pon dah jarang pakai..pakai skirt youu..hahah..perot aja ni lemak je banyak..baru 3 bulan suppose tak adalah nampak sangat.tapi aja?

dah nampak bump dah..pastu kalau lepas makan..kenyang kan..dia akan membesar dgn jayanya..yeay..tyme ni suka la sebab feeling2 macam bump dah besar pastu MA gosok2..kekeke..bahagia sangat la masa tu.keh3..tapi yang tak bestnya bila tido..orang kata 4 months above baru tak digalakkan menelentang baring kan? aja rasa even baru mengandung pon kena jugakla..macam aja..baru 3 bulan lebih..menelentang je rasa tertekan dah...aja pon xpaham nape tapi dah susah sgt mmg aja tido mengiring la..kiri.kanan.kiri..kanan..last2 MA bengang dia pindah tempat tido.kekekekeke~

Pastu kaki sakit aje..MA kata sebab aja dah berat sangat kot..tapi aja tak sakit kat tumit..aja sakit kat pinggul dan betis..macam terlalu banyak berjalan lepas tu krem..pinggul tu paham dah sebab kalsium le tu..slalu escape makan pil..minum susu je ingat tu pon sebab bfast wajib dgn susu Anmum yang sedappppp tu .hehee

so, apa kedai maternity and babies yang korang rasa best & berbaloi.KL Selangor je tau..xdapekla kalo korang suggest JB ke Penang ke.haha..bagitau aja tau...sedih ni baju sama je g kerja..baju jalan pon baju sama je...Hubby.belanja la ma lagi....

* Sian hubby ku xdapat2 buat saving..katanya salah bini dia asyik mintak macam2..errr.salah aku ke? simpan la awal2 kat akaun lain..jgn pandang lgsung so tak de la habes duet kan? betul tak?ngeeee
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

Schaz said...

i slalu beli maternity blouse kat FOS je..murah n ade size kecik..kl kat scarlet jusco size s pun besar..huhu

::Aja:: said...

@schaz: FOS oke ke? hehe..xpernah ke FOS lg since preggy ni..mmg.kat jusco size bsr pastu design pon so so je.hehe..i grab hr tu 2 helai bju tp size S.bile pkai still besr.so ok la tu..hope boleh gune sampai 7month++.hik3

Bie Cimbelang :) said...

hari tu kat Giant batu caves ada gerai maternity clothes (luar Giant tmpat shop tu, tapi still dlm bangunan) mcm fun je design dia tapi x tengok pulak harga..rasanya affordable sebab slalunya stalls kat Giant semua harga best hehe