my pregnancy @ 2nd trimester

Salam semua...

Alhamdulillah..this week kandungan aja dah melepasi first trimester..moga-moga kandungan aja ni sihat selalu dan selamat melahirkannya bila tiba waktunya...nerves..hehehe~

Last week g check up di Klinik Desa..amoihhh..berat aja naik mencanak-canak..kena control pemakanan aja dah lepas ni..tak boleh sembarangan makan.tapi problemnya aja memang suka makan.bahaya kan?huhuhu.

dah seminggu wat plan pemakanan sihat..setakat ni..ok lagi la..boleh bertahan.hahaha.tapi siang makan over..sama je kot rasanya.mana taknye pegi umah abg suh makan.g umah in law suh makan.balik umah laki bising nak makan.xke ai join sekali gamaknya? so..? paham-paham sendiri la apa jadi.haha

sakit-sakit belakang makin kerap..duiii..sumtimes buat muka sakit pon MA xmo tolong dah..penat agaknya dia layan aja yang selalu sakit2 pinggang..tp die urutkan jugak la..sekarang dia busy dengan mengemas bilik 2nd.ntah apa lagi dia nak sumbat dlam tu..aja pon tak tahu daaa..semak sbenarnya...xberminat utk kutip barang2 yang rasa dah takkan guna sebab nanti aja yang kena kemas.  MA siap cakap camni bila aja ugut tak mau kemas " siapa isteri sekarang? suami cakap, isteri kene patuh kan?" ugut2 wooo...tapi aja degil, wat muka selamber sudeyhhh.hahhaa..kemas2 end up aja gak yang sakit2 pinggang kaki semua..so better jangan sentuh...naseb le laki ku perajin.kekekkee..bangun pagi tgk sumer barang yang dia kutip2 semalam dah clear..sedap mata memandang.lalala

ok la..another 4 weeks before another cek up , so lepas ni control makan + diet sikit..hari tu tambah 1.8kg..terus kene bebel dgn doktor..lagipon aja dh nak kene minum air gula...so kena diet skit la..kang tak lepas.haha..

*my bump dah makin ketara...boley tak aja nak membazir beli blaus banyak2..skirt ke..xkisah la..pape..asalkan ai ade baju g keje selain baju kurung.ngeeee~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

SOULMATE is said...

bestnya
jg dr dear
baby jg ibu gak tau
hehe
hapy 4u dear

::Aja:: said...

Thanks dear...yg kureng bestnya aja br nak start mntah2 sikit n mual2.wuuu

Anonymous said...

tahniah..suke tgk org mengandung