dah masuk 15 minggu..

Salam semua..

Alhamdulillah..pejam celik.pejam celik..dah nak masuk 4 bulan dah..rasa macam sekejap je..tup2 dah keluar nanti.hehehe..



baby kalau ikut pregnancy center dia kata dah complete semua dah..saiz macam buah epal...busy with moving  around & kuatkan sistem pernafasan beliau..dah start pee pee dah.hohoho..dia dah boleh sense cahaya..so, kalau nak kacau2 baby boleh la suluhkan torch light kat perot.kekekeke.*idea jahat*

saiz baby..comel x?hehe

Baby dah start gerak2 tapi sebab lemak banyak sangat, aja tak de dengar apa2 pon.hahaha SCAN apa pon xbuat lagi...malas..rasa macam biarlah baby tido & membesar,bgi surprise boleh tak?hehe.tapi teringin nak buat 3d/4d scan..diorang kata digalakkan kalau nak buat antara minggu 26-32..lepas tu baby dah besar dah..nanti tak nampak apa2..hehe..aja nak book 3d/4d scan je la..bulan 3 dah boleh buat.hehehe

Perot tak ada la membesar sgt..cuma buncit la..sakit2 tak de dah kecuali sakit bahagian pinggang & tulang belakang..omai2...hari2 sakit nak bangun tido..nak baring..nak keluar dari kereta..nak bangun dari kerusi..rasa mcam nak patah je pinggang..sabarla wahai aja...tu baru sikit dugaannya...makin baby besar makin banyak dugaan tau...

Muntah2 memang bukan musuh aja..bukan kawan baik jugak..ikut dan die la..over makan die luak la sikit..kalau tak biasa je..mesti berat melantun2 macam bola ni..uiskhhh..gerun!

Kewangan? aja dan MA da start saving untuk baby..teruknya..baby dah 4 bulan la...baru nak saving..nak buat mcm mana...mummy & daddy byk nak guna duet..Alhamdulillah..semua hutang dah langsai dan ade yg belom tapi duet dah sedia..tinggal bayar jer..SO, lepas ni duet2 boleh simpan untuk baby pulak...sob3

Gaji aja tak naek lagi.xtahu la sebab bos xmau naekkan gaji atau belom tiba masanya,..ye la..mana kite tau kan? company cina lepas CNY la die kire..ye tak? apa-apa pun..aja xde nak boros2 guna duet..simpan utk masa akan datang..duet banyak mana pon..kalau asyik ditarah...kehendak melebihi keperluan..mesti tak cukup..betul tak? dah kawen ni makin pandai dah aja pusing2 kan duet aja.hehehe

OK..xsabar tunggu weekend..nak rehat.hahaha~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

Bie Cimbelang :) said...

memang fun buat 3d/4d scan. bila baby lahir kan pastu compare balik dgn scan dia.. rasa cam x percaya dia dah bukan dalam perut hihi

::Aja:: said...

yeke..bie buat aja xsabar nak wat 3d scan.hahhaa..xpe2..sabar2..blom masanya..wat scan biasa pon belom.ngeee