My E-Day..-part 1

Salam semua!
hai..actually benda ni sepatutnya saya review dari berbulan2 yg lepas..yeah..about my e-day..tapi saya ni seorang yang sangat malas apatah lagi bile internet slow..meme tambah malas!tapi ada kawan saya request utk tahu..jadi share la sikit-sikit.he

just pernah upload a picture of me during e-day..that one enough maybe tapi saya rasa saya nak tulis jugak sikit2 kat sini..so nanti bile2 my apek baca ke kan (perasan die baca la blog ni...;p), ia akan jadi kenangan indah seumur hidup kami...

okeh...tarikh penting = 5 Februari 2010 (Sabtu)
           tempat          = Teratak ambo, Kg Bukit Badong
           kehadiran     = ramai giler.adehhh3
           tema            = orange/peach/putih

1. tarikh
   sebenarnya saya ni dah dirisik pada 21 Nov 2010..tak silap masa tu 3@ 4 hari lepas Raya Haji..kami xbercadang pun nak buat majlis risik tu asing2..ikut saya nak bagi mudah datang sekali harung risik + tunang, lagi senang kan? tapi ayah saya cakap suruh fam apek datang jugak..so kelam kabut la saya..yela..rumah tak ada org.tapi tak kisahla..risik je pun.nak pakai baju biasa je tapi adik saya bising suruh beli baju baru.adehhh.adikku ni..so pegi la Kuala Selangor beli sehelai..nice baju..harga xsampai RM50.hehe.pihak apek bagi kek buah 1 bekas..pihak kami bagi sebakul buah+gula+cokelat (sponsored by my eldest sister)

so time majlis tu diorang tetapkan 5hb Feb 2011 sebagai tarikh pertunangan..masa tu Tahun Baru Cina kan..so semua adik beradik boleh balik.haaa.maka bermula la progress keje2 tunang selama 2 bulan

ni gambar time risik..kamera xada time tu.so buruk semedang le sume

2. tempat

of course la rumah saya..hehe..rumah saya ni lamannya besar jadi ramai orang & banyak kete boleh masuk.mula2 fikir nak suro tetamu tu makan dalam rumah ke luar.jadi my sis cadang kite pasang 1 khemah utk makan n 1 khemah utk masak.haha..punyela ayah saya bising tapi senyap lak coz my sis yg bayarkan sewa.bukan ayah.kekeke

3. Kehadiran

saya nak buat kecik2 je..serius ni!!! tapi majlis jadi besar.uhuk3..bila khemah dah terpacak kat depan rumah, ayah saya pon sibukla pegi jemput macam2 orang..saya ni keluarga besar.so sebab dah lama xjumpe makcik2 sebelah arwah mak, my sis invite my auntie-auntie dari Gombak tau..special delivery utk masak memasak.hehe.belah ayah saya confem la datang sebab diorang tinggal sebelah2 rumah saya je.bila ayah saya tahu macam tu, lagi la die p jemput jiran2 depan, belakang,tepi semua la..plus keluarga nenek tiri saya...(makluman: saya ade 2 nenek tiri.ahahaha)

saya sah2 la gedik2 nak jemput my besties kan..so ade la jemput kawan sekolah yg rapat n kawan2 UPM..(Thanx sebab korang datang...terharu sangat2..uhuk2)

jadi majlis yg konon2 kecik jadila besar..sekian..:)

4. Tema
ni satu hal..saya xtahu nak buat tema apa.kekeke..color pun tak tahu..jadi saya discuss dengan my sis a.k.a my WP.hik3.saya tanya oren ok ke x? sebab saya dah beli kain kat Jakel warna peach, jadi x sesuai hantaran peach..utk nampak garang kami letak la oren+putih as my theme for majlis & hantaran. yg lawaknye, pihak apek bagi color hijau.errrr.sebab kami xbincang pon any colors..kui3..ni la bahana nye..dah takut dah sebab oren striking + hijau..jadi ape?euwwww.tapi bila dah sampai &letak sebelah..jadi cantek plak.kui3..oren+hijau actually sangat2 cantek digandingkan oke?;p

ce tengok sini..cantek kan?


So????
majlis e-day saya berjalan dengan jayanya..sedih + gembira sebab mak saya dah tak ada..lama dah meninggal..so now saya stay dengan ayah n mak baru.hihi..gembira sebab tak sangka akan jadi tunangan orang secepat ini..xbajet pon nak kahwin awal..(lalalaa..ayat cover.tetttt)
tambah gembira sebab majlis ni menyatukan hampir semua saudara2 yg dekat la kan & paling penting, 7 beradik berada di rumah bersama-sama..thanks semua...sayang lebih2 la.mmuahhhh~

makanan ada yg disponsor ada yg dimasak beramai-ramai oleh kami.so, takut la kalo ade yg xdapat makan ke layanan sebaiknya..harap dimaafkan ye semua..pernikahan kami ditetapkan 2 tahun selepas bertunang @ 2013..tapi kami ni gatal sikit so nak cepatkan sebab xbaek jugak tunang lama2..bila?tunggu......akan ku update.hehe.

dari kiri: cik aja, mak su, abah dan MA..:D

seriusnye muke!eeeee.xsuke2

thanks for coming dear...luf u als!                  
 ok!bertemu kembali nanti!:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 orang doakan kesejahteraan aja..:

dhiera said...

aja, kita nak cakap ni. sanggul tu tinggi sangat. tak payah nak buat tinggi2, u memang tinggi dah.. lain la klo kite.tettt.

punyalah lama event ni, baru sekarang ko nak update~ lagi lama dari my entri pergi penang taw! lalalala...

naseb gambar ku ada disitu.. he

~ NANA ~ said...

congrats :)

::Aja:: said...

dhiera: haah..sanggul tu tinggi sgt..kak long ikt tinggi..xpe..next tyme xtinggi dah..amer xbagi.hhe..i xpakai rmbut palsu ok..tu asli.hik3

nana: hai...thanks..~...:D

cik nora saniey said...

aja muka cam ekin mawi la..iras2 dr tepi...

::Aja:: said...

cik nora: ihik3..malu jap...*wink2* xdela..sebb mke up kowt..;D