19 weeks inside my tummy

Salam semua....

apa khabar?hehe..

aja masuk keje dah selepas amik cuti semalam untuk buat BLOOD SUGAR PROFILE...2nd time..hari tu buat xlepas 1 reading..memang leceh nak cek hari2..penat.huhu...aja plan macam nak beli la glucometer tu sebab aja ni konon2 dah disahkan GDM so kena ulang alik klinik tiap2 minggu..penat2.belom tmbah dgn cek up bulanan dan scan baby...huk3..ingat kita takde keje ke sampai nak cek2 aje..

kalau ikutkan minggu ni dah 19 minggu.Alhamdulillah..semakin menghampiri angka 5 bulan..owh noooo...sekejapnye masa berlalu..xsangka dah almost 5 months pregnant..lagi 4 bulan nak dapat baby..hehe.kalau diizinkan Allah...moga2 kandungan aja tak ada masalah n me as mummy will take d yellow sticker (sebab GDM.hahaha) sebagai cabaran..masa tu je kantoi..now i dah jadi very particular tentang diet..xmakan makanan yg over2 manis..high calories..etc..

Setakat ni berat memang bertambah dengan jayanya..uwaaa.sedih...takmau la sampai angka 80s.....saya takut.huk3..kalo lepas deliver terus turun 20KG takpe jugak...so control makan dan xgedik sgt nak makan fast food...ehh..lama dah xmakan..last makan last week tu pun sbb dah kempunan sgt nak mkn MCD..xde makan2 fast food sgt dah..MA banned MCD..Aja?lantak ler...teringin sgt..makan aja...

blood pressure ok normal...aritu je drop sikit 90/50...now back to d normal 100/60..lega...HB level masih tinggi...11.6 yg latest bacaan...suka2...hope bacaan ni berkekalan sampai ujung2 nak bersalin...

yang xbestnye aja kena cucuk darah nila..sakit oooo...Alhamdulillah..bacaan semalam ok..5.0, 5.2, 4.6, 4.3...so far okay la..so lega...cek lagi another 2 weeks...tp mmg lps cek tu nak cakap saya nak beli glucometer..eh..ckp je next week...kan ade cek up...kan? penat kan..betul x cakap aja...dah jadi tiap2 minggu pergi..aja mntak samakan jadi sama dgn bsp diorg xmau..eiii.sbr jek...

xpela....aja harap baby aja sihat, sempurna sifatnya...elok paras rupanya...baik pekertinya..fasih pertuturannya..cekap dan pandai...InsyaAllah....mummy sayang baby sangat2..cepat2 la kick perut mummy..nak dgr baby cucuk2 mummy...*lemak den tebal sgt..xdapat rasa.haha*


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

azizah :) said...

4bulan lebih aja dah di sahkan GDM? ayoyo bahaya tu yunk.. jaga makan yer..

jijah MOGTT doktor nak buat masa kandungan 6bulan sebab jijah xde history family kencing manis.. hehe hope normal la sebab berat pon naik 0.4je sebulan..hehe

::Aja:: said...

sbnrnye salah sndiri sbb sminggu bfore amik air gula tu melantak coklat dan byk bnda2 manis...n sehari bfore minum air gula lgsung mkn macam2 yg tinggi gula..skarang ni bacaan aja ok jek sbnrnye..tp nk wat cam ne..kene la jadi GDM Mummy jugak.uhuk3