Cerita sedih di pagi 14 February

Salam semua...

Ada apa dengan 14 February ha? tak da pape ye..tak da pape ye..tapi aja ada.huuu

Buah hati MA dicuri pagi tadi...Ya Ampun..menggelabah sungguh aja dibuatnye..sedih campur marah campur lawak pon ada jugak.huhu

Alkisahnya kereta MA (Wira 1.5,silver) mmg slalunye park dekat tepi jalan betul-betul depan rumah..kami memang malas nak park kat parking dalam sebab ruang kecik..nak letak motor lagi.so Gaga aja park dpn pagar.Wiwi MA park berhadapan kete aja..

So, malam tadi ada je kete tu cam biasa..jiran kata dalam kol 12 mlm dia ada keluar ada lagi kete tu..aja pukul 11.30 dah tido. MA sekali kot..lupe sbb dah tido..n pagi2 lepas bfast nak pegi keje, MA patah balik dan ketuk pintu bagitau " Maaa, kete b mana yek?" uhukkk..tersedak aja bila dgr die cakap camtu...dan memang tak ada wiwi kat depan umah..huhhuhuu..bile masa org amik ni?

Tapi MA mmg bukan jenis yg menggelabah..dia cool je bile jiran2 kuar tanya kenapa dia cite cam biasa je..baru la tahu ada jiran yang dengar bunyi alarm kete pagi2 buta dalam kol 2-3 pagi camtu tapi die xde amik tindakan intai kat tingkap ke apa..*tu yg sedihnya.huu* dan kami pon tido mati...adoi2..

tapi yela..pagi2 buta orang tido kan...Xboleh nak salahkan siapa2..sian MA..:(

Pagi tadi terus buat report polis n kami sempat pegi keje balik..aja pecut 120km/j so lambat 10mt je..sorry bos..explained already.

Aja pulak rasa lebih2 sedih..sebab2..dalam kete tu ade GPS hadiah hantaran kawen hari tu...ada duet2 sikit2..MA suke simpan duet syiling die banyak2 dlm kete takut aja kebas.wuuu..ada kasut mahal dia..abes 400++ die beli..mesti la die sayu kasut tu tibe2 ilang...xpela syang..nnt besday b, ma belikan kasut eh...nak tak..nak tak? tapi ma nak b belanja ma p Avillion..boleh?huuuu

sape2 terjumpa kereta Wira 1.5 (Manual) warna silver..no plat BGP 6596..contact balai polis berhampiran yekk...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

Zimie said...

sobsob dugaan utk aja n husband.perompak jahat! pulangkan kereta aja.huhu

::Aja:: said...

@zimie: uwaaaa..sedihnya balik keje xde dah wira dpn umah..selalunye die setia menunggu kat situ..kete tu mmg jalan jumaat-ahad jek..

malam td tido xlena..asyik terjaga n intai luar.hmm