HTAR yang busy!

Salam semua...

Hari ni aja half day..uwaaaa....abisla AL aja macam ni before due bersalin dah habes..percaya la..huk3..kena la plan betul2 kalau nak ambil MC sebab aja akan limitkan MC 2hr je sebulan..opsss.pecah rahsia pulak kat sini..terpaksa la...bukan aja pegi mana pon..aja pegi klinik jek..ye tak.lalalala~

Pagi2 tadi aja dah bergerak ke HTAR...Pilu..seyes pilu *gedik* sebab MA langsung tak simpati & temankan aja..konon2 nak amik hati aja pagi ni dia buatkan breakfast..selalu aja yg setup semua..tp kali ni konon2 bersalah la tu sebab muncung mulut aja dah sedepaaa..jem teruk kottt..bila la Klang ni nak elok jalan dia..

Sampai kat sana...aja terus ke Kompleks Rawatan Harian, HTAR..Mak aiii..ramainye..memang la aja..sah2 ko parking kat tgkat 4..yg xleh blah xde lif..senget betul..buat la lif...xkesian ke kalo ibu2 mengandung2..orang2 tua nak naek turun tangga..sempot gile nak naek balik..

Aja sampai tepat jam 9pg n ceramah diet pon baru nak mula..actually apa yg dia cakap sama je dgn apa yg aja tau.hahaha..tapi xkan nak tunjuk pandai kan..salah sendiri...belajar tapi xpractise..so far okay la ceramah dia..dapatla aja recall balik subjek diet yg aja belajar dulu..xsampai 1 jam pon ceramah die pastu aja kuar aja terus ke Kapar..nak g Klinik...suppose esok appointment..apa i kisah..pegi je le...

sejam lebih gak la aja duk termenung main game hp sambil tunggu nurse panggil...1st tyme dengar bunyi jantung & pergerakan baby!yeay!sayang baby..!owh ya...aunties2 sume...saya dah 5 bulan tau...lagi 4 bulan jumpa auntie2 yek...

before ni aja scan baby tapi xpernah guna mesin yg macam walkie talkie tu..mula2 xdengar ape..bising..lps tu eh2...dgr la...jantung baby dup dap dup dap..die pon nerves nak jumpe mummy kot.heheh

berat naek 0.44kg..xperlu la dikau tahu berat betul ku..haha.yg pasti i sangat bulat ok..tapi diorang kata perot aja kecik..xkisahla..balik rumah pegi rehat2 sambil makan biskut cecah milo kosong...tgk tv..."owhh.baru tahu ATM dah bedil Lahad Datu guna udara.." ,moga2 mereka selamat di sana...sesungguhnya perjuangan mereka yg mempertahankan negara sendiri adalah diberi ganjaran jihad & mati syahid...amiin..

buat tentera2 dan polis di sana...dalam berjaga2 jangan lupakan solat..kalau dapat solat berjemaah adalah lebih bagus..kerana bila kita bersolat dan berdoa kepada Allah..kita akan jadi lebih tenang dan yakin berhadapan dgn musuh..kerana musuh kali ni real okay..bukan misi pengaman ke apa...mereka juga Muslim seperti kita..dan xmustahil keyakinan & ketaatan mereka kpd Allah lebih tinggi berbanding kita..jadi kita pon kena sentiasa berdoa dan beribadat..InsyaAllah, Allah akan membantu pihak yg benar..amiiinnn...

*lari tajuk dah...okey..bubye...nak wat keje.lalallaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

Schaz said...

time i dulu 1-6 months still muat nak pakai baju kurung biasa.. start dh masuk 7 bulan, setiap minggu rasa perut membesar, baju pakai minggu ni, next week dh tak muat pakai..haha..

::Aja:: said...

baju kurung still byk yg muat...tp kalo pkai perot tu xleh cover dah..sure akan nampak terbonjol.haha..sedih sbb blouse & pants sume ketat dah..kena beli lagi la nmpaknye..hehe