Kisah Check Up di Minggu Ke -22

Salam semua...Selamat Hari Rabu!

Hari ni tak mau apply Wordless Weds..hahhaa..last Monday I went for monthly check up..kali ni agak perit sebab aja kena amik darah untuk BSP..pastu cek up...pastu amik sample darah lagi dan lagi...huhuh

Result BSP aja, Alhamdulillah..okay paling tinggi 6.4..paling rendah 4.4...haha..misi kata xmakan eyhh...aja sengih je..bukan xmakan..kurangkan makan...xmaula sampai kena cek tiap2 minggu...so another 2 weeks to check blood sugar..

Cek berat naek 0.3kg je..aja pon confuse biar betul?hahhaa..dah 5 bulan ++ baru nak ok kenaikan xbanyak sgt..kalo x...melantun2 berat aja tau...so setakat ni kenaikan berat adalah 5kg..ada 4 months++ to go..xsure la lepas ni macam mana.harap2 tak naek banyak sebab aja ni kategori overweight.

Jantung baby okay..sihat..dgr dier berdenyut..nyut..nyut..hehe..tapi agak lawak sbb baby byk lari2 sebab xmau kene tekan dgn scanner tu.haha.dapat dek sorang misi ni die sentak kuat tau.terus baby xleh lari..so dptla dgr jantung die...macam aaaa.....dlm perot aja ada manusia la.hehe

Tapi yang xbestnye Hb aja turun..huhuhu..dari 11.5 jadi 9.0 pastu refer KK doc cek balik bacaan 10.3..so okayla...xde la rendah sgt...lepas ni xleh culas bab makan n ubat..aja byk sekat makan sbb takut berat n gula dalam darah naik..tp hb pulak turun..pusing guwee camni..

baby dah start gerak2 dgn aktifnya..suka aja dgr..husben apa lagi..tersengih2 die bile die dapat rasa baby kick mummy die...xsabar nak baby tu kuar katanya.InsyaAllah sayang..panjang lagi perjalanan ni..doakan yang terbaik untuk kami ye daddy!

Aja perasan aja agak leka dis week..dah 2x tersadung kat tangga umah...sekali kat depan lif opis...aduhh..naseb xjatuh...jangan ngada2 aja..pls extra careful! baby awk makin besar..baju makin sempit...so jangan nak jalan laju2..angkat berat2..keyh...fuhhhhh...

tensi dengan kerja tp nant la cite.kalo x entry ni panjang..ngeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 orang doakan kesejahteraan aja..:

Epa Zarifa said...

hey, jaga diri ye? jalan slow2 xpe. :)

::Aja:: said...

haha..dh terbiasa jalan laju la epa..susah nak control

Anonymous said...

please be extra careful ya buddies..:)

::Aja:: said...

@ano..hehe..baiklah..

Anonymous said...

Perceptiveness besar dan kuat , bersenjata [ url = http://handbagsoutlet.aikotoba.jp/ # 2138731 ]グッチ バッグ[ / url ]
  liburan tas , tanpa terlalu banyak modifikasi , feminitas mekar luar biasa , paket kecantikan, adalah untuk mewujudkan sidang khusus [ url = http://handbagsoutlet.aikotoba.jp/ # 2318643 ]バッグ 人気[ / url ]
  dan kualitas tinggi , dia bisa langsung kesulitan Anda [ url = http://handbagsoutlet.aikotoba.jp/ # 6816443 ]メンズ 財布[ / url ]
  gambar. Pemodelan atmosfer , pergi melalui mudah yang mengakhiri untuk canggih , durasi ini , tidak ada lukisan meyakinkan , perasaan poin adventif SD , pilih menjadi lebih unggul untuk luar biasa setiap hari untuk melarang tajam ! Karena Anda tidak mengenali berikutnya berikutnya [ url = http://handbagsoutlet.aikotoba.jp/ # 4117763 ]メンズ 財布[ / url ]
  Anda di seluruh jawaban yang nafsu siapa! Temperamen permaisuri , menghancurkan penguraian ideal pemenuhan rendah [ url = http://handbagsoutlet.aikotoba.jp/ # 3578027 ]バッグ 人気[ / url ]
  kecenderungan durasi , menempatkan desain diam-diam , dalam baik-baik saja di seluruh kebutuhan kreatif dalam mode [ url = http://handbagsoutlet.aikotoba.jp/ # 1958819 ]財布 メンズ[ / url ]
  perempuan .
[ b] handbagsoutlet.aikotoba.jp [ / b ]