I wanna hug u baby! 23 weeks

Salam semua...hehe

Yeay.update week 23...owh...next week dah masuk 6 bulan..now not yet mengembang dgn jayanya tapi perot aja dah tak dapat nak disembunyikan.kekeke..semua seluar before pregnant dah tak muat...ok..saya mengaku kalah...saya hanya ada sehelai seluar kerja dan lain2 adalah skirt dan baju kurung..sob3...tu pon dah semakin mengetat di bontot..MA...belikan la baru...ma tahu b dah dapat gaji hari ni...hohhoh

Nah..ni copy dari Baby Center , malas nak translate:

Turn on the radio and sway to the music. With her sense of movement well developed by now, your baby can feel you dance. And now that she's more than 11 inches long and weighs just over a pound (about as much as a large mango), you may be able to see her squirm underneath your clothes. Blood vessels in her lungs are developing to prepare for breathing, and the sounds that your baby's increasingly keen ears pick up are preparing her for entry into the outside world. Loud noises that become familiar now — such as your dog barking or the roar of the vacuum cleaner — probably won't faze her when she hears them outside the womb. 

Tak payah pasang muzik pon die sibuk bergendang dalam perot ni.hehehe..yang aja perasan pagi2 siap2 nak g kerja sume tu dia tak bangun lagi...tengah sarapan die ketuk2.."mummy..makan sdp2 yek..baby nak!"hehe

owh ya..size baby sekarang? mungkin sebesar ini!

 

pastu dalam kete pasang cd ayat quran & baca ma'asurat tak de la pulak dia bergendang..tido balik atau menghayati ayat2 Quran tu..ye kot...ni dah kol 10 lebih haaa..time die nak aktif ketuk sana..ketuk sini..guling2 kot dalam perot tu..adoii..nakal ye ank mummy bgun tido..hehe

tak sabar nak peluk cium anak sendiri..nak pakaikan baju cantek2 / hensem2...tak tahu gender lagi kan,berangan je la.hahaha

Excited nak  cari barang2 yang diperlukan utk lepas bersalin nanti walaupon ada 3 bulan lebih lagi...ada la survey sikit2 kat FB and kedai...tunjuk kat husben..mcam mana bentuk breast pump..camne botol susu yg aja nak,.macam mana rocker yg awk nak beli...stroller camne yg nak amik..baju ape...mcm2 la..masuk kuar tapi tak beli apa2 pon..sebab rasa cam awal sangat nak beli semua tu...apa yg perlu dulu ye?

stroller tu lepas berpantang or baby dah 3-4 bulan baru beli pon xpe..hehehe

nak kene siapkan list ni...sebab semua tu melibatkan apa? duettttt..hehe..bila ntah tabung baby nak penuh..daddy xmau menyumbang sebab takut mummy gune duet tu..die simpan sendiri..sampai hati daddy..tak pe la..yang penting dekat2 nak beli tu daddy hulurkan duet dengan paksa rela...hahaha

   

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

oshinz said...

bestnya nak dapat baby. take care tau. =)..

nora saniey said...

sme la kte aja..due bln 7 kn..bb nora da air dlm kpla tp tu normal..doc ckp.lpas bt scan 4d bru la lega tgk baby sht jer..hrp xde pape la.doa kn nora ye aja..:)

::Aja:: said...

@oshinz: thanks..hehe..InsyaAllah..kene avoid lasak2 dah skang..mengah..

@nora: aah..tp aja ujung bulan 7.hehe..yeke..hmmm..itu kata doc..xde apa2 la..bukan mmg dlm badan baby ade air dah kan? *blur jap.nnti cari*huhuhu

bykkan berdoa..InsyaAllah..aja akan sntiasa doakan keselamatan kawan2 aja.:)