rumah..rumah

Salam semua!


tengah pening nak cari rumah untuk selepas kahwin ni.huaaaa...pening2


aja cadang nak sewa je dulu sebab xmampu lagi nak beli rumah..duit deposit pon xada lagi..so bergaduh mulut jugak la dengan MA sebab die nak stay kat Sg Kapar Indah a.k.a. dekat2 dgn rumah famili die..eeee.perlu ke???


aja bukan xsuka duduk sana tapi aja kalo boleh nak elakkan duduk dekat2 dengan mertua or umah sendiri..macam kes aja..hometown aja kat Ijok, MA kat Sg Kapar Indah..so aja nak duduk tengah2..aja xnak makan hati bile MA asyik2 nak ke rumah die..xmau2..aja suggest kat MA nak sewa kat Puncak Alam atau Saujana Utama (ni beli kot!) or Meru..haaa.tengah2..xmau tiap2 petang MA balik umah mak.eeee.sakit je hati kang..


Aja nak berdikari..xkisahla susah ke senang biar berdua..kalau boleh xmahu bergantung dgn keluarga masing2 sgt macam MA..die mmg dah manja sgt tu yg gedik kalo boleh umah sebelah mak dia..tensen je dgr.


Tak salah kan aja nak berdegil jugak? aja suke famili PIL ehh3..bakal2..diorang sporting jek cuma aja mmg xnak duduk 1 kawasan dengan mertua..waima keluarga sendiri.xmau!nak ada perasaan hujung minggu balik kg.ni kalo dh dekat sgt2 kang ada yg hari2 merayap g sana.xmau.hehe


ciri-ciri rumah idaman:

a) rumah teres atas tanah bukan atas rumah orang (MA punye syarat besar ni!)
b) At least ade 3 bilik sebab 1 bilik for us..1 bilik for tempat simpan baju & barang2  n another one for guest.

c) berdekatan dengan tempat kerja..Aja kat Glenmarie, MA kat Meru, Klang..which location better? and cheaper?hehe

d) Bukan terletak di Kapar or Bukit Badong.muahahaha~

bestnye dapat rumah macam ni..*berangan*


hopefully, aja akan dapat rumah yg sesuai..center & senang nak access sebab aja keje kat Glenmarie, MA kat Meru.aja cakap kat dia..patutnye biarla rumah tu dekt dgn tmpt kerja isteri, bukan husband. SEBAB...awak banyak songeh..nak sy masak n kemas umah hari2 kan..so kene dekat ngan tmpt saya.bukan tmpt MA..ngeeee.




#selamat mencari rumah aja.cpt2..masa dh suntuk..>_<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 orang doakan kesejahteraan aja..:

Ezza Z said...

Pelan2 cari rumah aja.
Nape taknak dekat ngan uma mentua?
Kalau ada pape kan senang.
Ezza punya uma sewa dekat ngan uma mak tapi jarang balik sana sebab rasa lg seronok kat uma sendiri.hehe.

Auni said...

hahahhaa.. keras kepala penting ! sokong2.. jangan nk gedik duduk dkt2 ngn mak mertua. nnti jd cm anas. ishh.. ntah pape lah.

::Aja:: said...

@Ezza Z: Bukan xnak tapi actually if kami duduk tengah2 pon still dekat lagi..tak sampai sejam dah sampai rumah famili masing2.hehe.dekat dgn rumah mak lain kak.mak mertua lain.nanti aja serba salah.so, biar kat tgh2.weekend balik la.hehe

@auni: aippp.ni blog ok..sape2 leyh baca.hehe..tahu pun.hari2 abg dia balik rumah mak.mcm abang kita gak dulu.hari2 balik rumah mak sndiri.haha.

Hunny Kitty said...

dah try carik kat area rawang/taman des..sana dekat ngan tol nak masuk shah alam

::Aja:: said...

@hunny kitty: belom lagi syg..rawang tu dgr cam jauh jew.heheh..kota puteri tu pon sebelh2 dgn rawang (bndr tasik puteri)..gigih mncarik2 lagi ni..:)