sesi luahan perasaan

Salam cinta & rindu..:D


Aja xabes2 dgn mood bengang ni..siapa ada kat gp B2B msti dah baca (ade ke?) luahan hati aja..Serba salah mak nyah!


Semalam BIL (husben kakak) text me and he suggest to have like Tazkirah before we als nikah during my solemnization day. Actually, aja memang tak setuju so aja cakapla " Kan dah ada tazkirah ringkas before akad nikah di masjid? Jadi kalau nak jugak, tukarla imam tu dgn ustat yang BIL nak bawak ni kan''..


Pastu dia xberapa setuju sebab kena minta kebenaran dan mcm2 (tahu pon leceh).so dia nak buat kat rumah..Aja malas nak cakap aja cakap p la cakap ngan abah (dgn harapan abah setuju ngan aja)


TAPI daku lupa..abahku spesis degil & Xmau tukar decision..aduhhh..cakap dgn abah malam tadi pastu abah marah aja balik.katanya "biarlah bil aja tu nak buat sesi ceramah ke apa..abah x bayar apa pun.semua dia yg uruskan."


 So, jadinya tazkirah tu diadakan selepas selesai nikah, 1 jam tazkirah dan lepas tu baru makan.huhu..sedeynye!majlis ceramah agama ke majlis pernikahan aja ni?huk3


penat jugakla argue ngan abah malam tadi.last2 tido nanges2 sedey wooo..bangun tido, mandi, drive g keje still ingat benda tu..


Mesti pelik kan kenapa la aja ni beria bangkang benda yg bagus???


Betul..tazkirah tu adalah benda yg bagus. Tapi bgi aja masanya tak sesuai..Kan solat jumaat dah ada khutbah, lama kan ? utk lelaki la..


lepas tu confem dey all semua tak makan lagi.Keluarga FPIL  terutamanya.Diorang datang dari Kapar tengah hari so yg lelaki akan siap2 solat Jumaat kat masjid. yang perempuan akan aja letakkan kat rumah abah aja yang no .2 (Bapak aja byk rumah..huahahaha)


Keluarga aja kalo yg perempuan tu & aja sendiri mesti makan siap2 awal2 before majlis akad.kan3..so tau je diorang dah abes solat lebih kurang 2.15 kami gerakla ke masjid plakk...


Cuba bayangkan diorang kena dengar lagi 1 tazkirah? 
(1. Khutbah Jumaat, 2. Tazkirah bfore nikah, 3. Tazkirah lepas nikah).


amoiii. banyaknye dalam sehari! Bila masa kami2 lagi2 aja & MA sebagai pengantin nak bergambar, bila nak beramah mesra, bila nak makan..


aja dah kire2 masa tau..


majlis


mungkin start 2.30 ptg -> tazkirah ringkas dr imam/ kadi..bla..bla..pasal t/jawab suami isteri sume la kan? (15-30mt)-> baru la akad nikah...(15mt kowt) --> sesi batalkan air sembahyang (15mt)-> bergambar sekejap kat masjid..sana sini sana sini -> 4 ptg baru berangkat ke teratak hamba plak (10mt perjalanan) -> konon nak buat ceramah kan..amik kaw sejam..tambahan 15 mt utk letak2 brg hntaran dulu kat atas lepas tu ntah aja xtahu nak pikir letak kat mana kalo dah sibuk nak bg ceramah kan? (1jam 15mt) --> baru makan nasi (30 mt) -> sesi fotografi bersama keluarga in law & keluarga sendiri..(30mt)->aja ada hire OP k, so sure nak bergambar2 byk2 n shoot la ape2 pose..outdoor sikit.(30mt).-> then, baru say bye2 to MA & famili..eh.MA balik malam la..hahaha..kejap sgt jumpe as husben & wife kang.ngeeee..then, BALIK la mereka..
berdasarkan estimation aja, majlis akan habes around 6.30.What??? pukul 6.30 ptg baru balik???biar betik? nak solat Asar celah mana?Haaa.kan dah jadi problem lagi dan lagi..kan?


Aja dah bengang & tak hepi dah sebab yg jadi pengantin hari tu adalah aja.dah la aja tak boleh bersanding..tak boleh ada lagu2 kecuali nasyid, tak boleh itu..tak boleh ini..ni BIL aja nak mengada tambah satu lagi yg menyebabkan aja rasa ni bukan majlis kawen aja, tapi majlis diorang!!!


Hmmm.luahan hati yg tak kemana kalo BIL aja tu nak jugak ada. Tolonglah doakan moga2 die terbuka sikit ye..nak buat p la buat tazkirah kat adik perempuan dia yg tak kawen2 lagi.haaa.yg tu baru betul sebab dah sampai umo 30-an takde bf ape cerite?eeeeeee (sori..ni tahap jahat dah)


Dah..panjang sgt dah..malas nak melalut.Bye!


Happy Weekend!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 orang doakan kesejahteraan aja..:

Auni said...

BIL ? laki no1 ke no3 nye nih ?mcm no 3 je..

::Aja:: said...

Agak2 sendiri la dikk...harap2 die batalkan la..salah akak jugak xfikir betul2 impak die..tgh busy ngan keje, mana smpt nak fikir.

bile abah ko dah setuju tau je la..mana nak dgr ckp org dah..die dah setuju die xkan tarik balik keputusan xde rundingan dah..eee.kerasnya kepala!

Auni said...

hahhaa..if no3 campak lombong je. dia nak kwen lagi xdpt kot tu yg dok sibuk hal org lain kwen.baru ko.. t aku kawen kite tgk sape berani usik.nak bagi org mati kelaparan ke nak bg 1jam ceramah..ntah pape lah. mana ade dibuat org. grr

::Aja:: said...

@auni.hahaha..apa2 je la...bengang still xabes tp wat derk je la..kalau la abh sng nak berdiskus, algkah indhnya..apa la naseb