:: tagged dari budak comel dhieranottie ::

errr..sebenarnya saya serius tak pandai permainan apakah ini?hahaha..tapi sebab budak busuk dhiera ..dah tag saya, saya cuba la jawab oke? okaylah..kite mulakan dengan 11 perkara mengenai diri saya..apa ya?:D

1. Nama penuh Siti Hajar tapi lebih mesra dipanggil Aja..
2. Saya suka makan sangat2..semua makanan saya bantai asalkan HALAL..
3. Saya kuat bercakap a.k.a membebel.happy saya bercakap.marah pun saya bercakap
4. Saya tunang kepada Muhammad Amir @ MA @ Apex.hehe
5. Dah keje dah as nutritionist, but still nak cari keje lain.xserasi.xserasi..
6. Grad tahun 2010 so now dah 1 tahun bekerja..:)
7. Saya mengimpikan untuk honeymoon kat pulau..tak kisahlah pulau mana-mana.tapi nak pulau!hehe..even saya tak tahu berenang..;p
8. Saya pernah eksiden kereta.ngeri sangat2..alhamdulillah.Allah masih panjangkan usia ku..ameen
9. Saya overweight now....:(
10. Bakal nak kahwin tahun depan, 2012 so belum start buat any preparation.sebab tu suke terjah blog2 org laen yang cantek2..:)
11. ha...dah tak tahu nak cerita apa..bila dihadkan hanya 11 memang otak saya tepu.kekeekke.cukup dah..

OK..sekarang, mulakan dengan menjawab soalan2 cepu emas dari kawan saya ni ye?

1. Kamu suka dikenali dengan nama apa?
    Macam saya cakapkan tadi, saya selesa dipanggil Aja..ada yang panggil Ct tapi very rare..saya pon pelik bila orang panggil ct.hehe

2. Kamu berasal dari mana (spesifik ye)?
    Saya dari Kampung Bukit Badong, Kuala Selangor..ala..tempat yang banyak monyet dan pokok   kelapa sawit tuh..hehe

3. Perkara apa yang korang suka buat?
   Saya suka baca novel (must!)..pastu online anything including blogs, papers and cerpen.

4. Apa sebab kamu berblog?
    Act ia hanyalah diari kehidupan saya.saya saja2 buat konon2 nak latih grammar English..tapi hampeh..berterabur sampai sekarang.malu2..*iskh2*

5. Komen sikit tentang blog saya?
   Dira punye blog memang banyak informasi!hehe..suka la baca u punye blog..:)

6. Jom kita gather nak?
    I will InsyaAllah..

7. Any suggestion tempat yang sesuai kalau kita meet up?
    Di tepi sungai yang indah.hehe

8. Facebook dengan blog mana lagi korang suka?
   errr...dua-dua boleh x?FB utk network dgn kawan2 yang jauh di mata dekat di hati..blog untuk kalian semua..:)

9.  Korang dah kerja ke masih belajar?
     Sudah bekerja sejak June 2010..

10. Korang selalu berblog masa di ofis ke dekat rumah?
      dekat rumah..dekat ofis.apaaaa pun tak boleyyy! ade budak it suke ampu boss die block fb, twitter and blog...

11. Wedding blog mana korang suka terjah?
      Non- cinderella Story..hehe..cik lijah tu kawan saya time kat UPM..n suke tgk artwork dia sebab dia kreatif!saya? kayu..huhu


okey.seterusnya, saya pulak bagi soalan cepu emas yek..


1. siapa nama penuh korang?
2. Boleh tak nak tahu pasal 1st love masing-masing.he3..
3. Adakah si dia sekarang ini adalah cinta pertama korang?
4. Bila korang plan nak kahwin ni..jangan sama dengan saya ye..:P
5. Rasa-rasa kalau buat gathering, tempat apa korang paling suka?
6. Korang selalu terjah blog wedding ke?
7. Dalam sehari berapa jam korang spend untuk blog?
8. Mana korang lebih suka, blog?FB atau twitter?
9. Sejak bilakah korang berblog?
10. Macam mana korang mahir dalam blog?
11. Adakah korang rindu kalau sehari tak emnatap blog kawan-kawan anda?

okay..dah habis dah la kan? hehehe..so boleh la saya beransur pulang ni.fuhhhh.hahaha..emmmm.emmm.so, saya nak tag this people around me..saya tak ramai kawan dalam blog..newbie la kata kan..tag tak sampai 11 boleyyyy?:(

2.   ni@ @in
3. Ili dalila
4. emm...yang sebenarnya kan? nak ngaku ni..saya tak reti nak buat link seperti nama2 di atas.heheh..macam mana nak link nama yg kite buat dengan blog masing2..masih kurang belajar dan harap di ajar..ampun2....*tumpang lalu..tumpang lalu*



p/s: wuuuuuuu..malu2.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

dhiera said...

kelakar la aja ni~ aja yg tag tu bukan dhieranottie la tapi dhiera nak kahwin. lalalala...

rindu kamu laling!

::Aja:: said...

alaaaa.salah ke dira!!!haha..dira..cmne nak buat link tu..saya xreti la.huk3..xpandai nak buat2 link bagai ni..

#rindu kamu jugak..jumpe ahad ni..:)

dhiera said...

ni lagi lawak aja ni~ ahad nanti la, i ajar u live. ok?