Masam Manis Rumahtangga

Salam semua!

pagi x aja post blog hari ni? hehehe..actualli aja dah seminggu lebih xdapat buka Internet.. I just had chance to do everything in my work place. Rumah takde Internet.malas nak pasang..bukan selalu ada kat rumah pun..smartphone pun tak de..tab ape tah lagi.hahaha

Just drop sumting here to make sure i did check my blog..my luvly diary.hehe..

tajuk gempak kan hari ni? yupp.kene agree ye semua wahai kawan2 sebab kahwin ni tak semestinya manissssss belaka. masa belum kawen, yes we will think everything should be sweet aje...tapi realitinye lepas kawen la baru kite kenal betul2 pasangan kita..ada manis..ada masam..ada pedas..ada tawar sume bercampur baur..tu la baru best kawen!hahahaha..

bila ade macam2 perisa kita akan tahu dan lebih mengenali pasangan kita dan buat kita usaha untuk lebih menghargai dia dan menyayangi dia..betul tak? macam aja..dari tak pandai masak..errr..malas sebenarnya, sekarang masak cam kacang jek.!haha..tapi jangan suruh buat yang gempak2..ai xpandai lagi nak masak rendang ke..sambal kacang ke..laksa ke..menu2 sepesel sangat sebab kami makan berdua je..tak kuasa mak nak masak yang leceh2.kikiki..so raya Haji next week, sila belajar dengan kakak-kakakmu yek aja!

dari aja malas nak mengemas..aja dah rajin every day sapu lantai especially dapur n ruang tamu je la..rumah aja 2 tgkat..belah atas weekend baru kemas..malas nak nek tangga.dari malas melipat n gosok baju, sekarang terpaksa merajinkan diri.kalau tak sapa nak buat.uwaaaa.MA rajin tolong sidai baju jek..lain die malas.gediks!

yang aja tengah usahakan lagi ni adalah gardening..actuali aja suke bercucuk tanam sebab bapak ai pon petani kottt..tapi problem nye sekarang..apa yang aja tanam tak mau subur menggemuk gitu...asyik layu je..tapi i am happy becoz pokok daun kari yang aja tanam ehh..MIL yang tanamkan ..aja jaga je..dah bertunas baru...gemuk2 gitu.suka!

owh ya..esok saturday!nak buat ape ye? mengemas le apa lagi...duet dah kosong macam lagu Najwa Latiff sebab sakan shopping masa g Cameron hari tu..naseb ko aja..berjimat le..haha

key..jom stat fikir nak masak ape weekend?ngeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: