Rumah Lelong



Siapa nak beli rumah angkat tangan?


area kawasan perumahan aja sewa sekarang ni ada banyak property lelong..murah lagi kawasan ni even kawasan sekitar harga melambung macam ape ntah..2 tgkat 20 x 70 dah rm500K++..gilerrrr...

Sebenarnya kawasan rumah aja ni di Sungai Kapar Indah, Klang...10 mt dari Setia Alam..berjiran dengan Alam Perdana..near to Klang Sentral..dua-dua kawasan elit tau..tapi harga rumah dia macam yang korang leh tengok di atas. RM63K!!!hehe..rumah 2 tingkat..tapi kos rendah punyer la..tapi jiran2 aja dah renovate umah2 diorang jadi cantek & mahal wooo..sebab space tanah diorang depan belakang adalah sangat2 besar..so kalau renovate belakang boleh jadi 1 bilik lagi & kalo tambah depan besar jadinya ruang tamu..syiok kan? kalo ada duet.hehee..

Now, MA tengah usaha nak beli rumah jiran aja..die jual RM87K sebab dia dah renovate sikit rumah dia..tambah belakang dah..dia nak balik kg dia dah so nak let go rumah yg dia duduk tu..so tengok la nanti macam mana..tapi aja dah cakap, if nak stay sana terus & duk siti, boleh but make sure lepas beli terus renovate..cat baru..bagi cantek..then baru pindah.heeee.

Bank ape yang better offer eh? MA dah submit kat OCBC & RHB..Tengok lepas ke tak..xkan xlepas lak kan umah xsampai 100K.hihi~

MA kata cube tgk whether loan dia lepas ke x sebab MA xde borang EA lagi..baru 10 bulan keje..kalo xlepas, suh guna loan aja plak..tapi die yg bayar bulan2..lagi haru..guwe ade kerete (even bukan nama guwe)..ade invest ASB..ade insurans..bil umah kg..adehh2..lepas ke?

tengok jer la nanti yek...:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

oshinz said...

wah.. murah kot. tapi kawasan situ okay ke?

~misshuny~ said...

murahnye umah xsampai 100k..lau hani mesti beli dah..hehe

::Aja:: said...

@oshinz: kawasan okay..kejiranan byk melayu & india..cina ada la terselit sikit2..dekat ngan highway NKVE-ELITE-SHAHPADU..so nak g mana2 sng n near to shopping complex.hehe.jem sikit la kat tgh2 sbb masuk area elit dulu br smpai kawasan aja ni..

@hani: tau xpe..kawasan ni xmahal lagi tp new dev kat area situ dah cecah 300K gak..ni low cost double storey..beli la.aja xmo..sbb dah aim umah jiran.kekeke