Suatu pagi di hari Sabtu.....

Salam sayang2 semua..

Hari sabtu minggu lepas lepas kami sarapan dengan garlic bread+ daging kisar bersalut cheese  & biskut kraker daging berkeju.hehe..nama sedapkan? aja ade rebus keledek madu jugak..sedap wooo lagi2 cicah dengan sos strawberi..mak aihh.sejak bila ko belajar bnda pelik2 ni? so, menu breakfast kami adalah:

garlic bread & kraker daging kisar bersalut keju
keledek madu rebus
sos strawberi
air teh strawberi

walaweyyyyyy..sedap kan? hahaa..sedang2 MA dilamum mimpi, aja bangun masak sume benda ni for our breakfast.cuti kan? boleh le spesel2 sikit..hari2 melampau!:D

Gambar? ada..tapi aja kai hp murah jek..so xdapat2 nak transfer ke lappy..nanti aja update gambar yek..nak tepek resepi supaya next tyme aja leh buat lagi.MA kata 1st menu tu sedap gile.hehe..*kembang*

 garlic bread & kraker daging kisar bersalut keju

sekadar gambar hiasan..tapi rupanya lebih kurang begini la.hehe


bahan2:

Garlic bread (leh ganti ngan biskut or roti biasa..garlic bread aja sikit je..nak clearkan stok je pun.hehe)
daging kisar
bawang merah
bawang putih
cili kisar
sos tomato
gula & garam
air
 cheese..aja pakai mozarella cheese

Cara? mudah jek..
Tumis bawang merah..bawang putih & cili kisar sampai naek bau wangi2. lepas tu letak daging..hancur-hancurkan..sampai kuar air die la..masukkan sos tomato sikit , gula dan garam seadanya..dah siap..sediakan garlic bread/ biskut tadi atas loyang...letakkan daging tadi kat atas garlic bread/ biskut and taburkan cheese seadanya nak letak le.. Panaskan oven pada suhu 180C & bakar selama 15 mt..dah sedia untuk dimakan.

pssss: aja letak sikit sos strawberi atas garlic bread tu..sedap..x caya? cubalah!

 sos strawberi
ni sekadar gambar hiasan..tapi memang macam ni la bentuk rupe sos aja buat.hik3

bahan2: 
strawberi (cincang halus2)
air
gula

masakkan strawberi ngan air dalam periuk dengan api sederhana..pastu tuangkan gula 1/2 cawan dan bagi campuran tu pekat..dah siap!

lain2 tu tak payah bagitau la kan..tak kan xtahu rebus keledek ngan wat air teh.hik3

terima kasih incik google!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: