Bila HP carik pasal...

Salam semua..*AMARAN* ini sesi luahan perasaan....

Tengah tensen dengan diri sendiri nih..x tensen dengan baby yek..baby jangan marah yekk..hehe

Alkisahnya aja ni dah mula bekerja sejak mid year 2010. sejak itu bermula episod aja struggle dalam dunia pekerjaan hinggalah sekarang ni..Satu-satunya harta yang aja ada skang adalah Gaga..si Saga yang berwarna kelabu..dah hampir nak masuk 3 tahun usia dia..lain? tarakkk..sebab dah gatal merenyam kan..start keje terus simpan duet nak kawen.kekeke..gaji aja tahun pertama adalah tiap2 bulan belanja abah makan..bayar kete..simpanan..Jan 2011 duet tu menyusut dengan seronoknya sebab dah start prepare majlis tunang..so akaun tinggal sikit je..naseb baek x zero.kui3..

Pastu ikat janji konon2 2 tahun.hahaha..marah abah aja sbb die tak setuju..die nak setahun jek..tapi dia tak tahu anak dia dan MA tgh struggle simpan duet..Ok fine..aja pon start la mnyimpan duet..shopping jarang la yg amat..kadang2 aje kalo teringin sgt..makan luar pon xselalu..aja boleh save rm1000 sebulan masa tu sebab nak simpan duet kawen punye pasal..tapi xkurus2 gak badan yg tu heran bin ajaib gak la..

xsampai 2 tahun..setahun 4 bulan je kami bertunang..masing2 gatal nak kawen dah.haha..so tengok simpanan alamak macam cukup2 je..ala..tawakkal je la..so berkahwin la pada June 2012 yg lepas..abes kenduri jenguk akaun lagi la cukup2 makan.hahaha..kenapa la akaun aku ni x ada 20 ribu ke..30 ribu..ke kan syiok..

So, lepas kawen masih xabes bayar hutang..ade je bnda yg xterbayar lagi tapi sekarang dah habes la..time 5 bulan pertama ni..kami beli barang umah sikit2..pastu tambah dgn expenses entertainment.yg ni yg sakit sbb asyik berjalan tiap2 bulan..tiap kali oliday..mau terbang 3 4 ratus..salah sape xdapat menyimpan dah? pastu ujung tahun ni pon berjalan lagi.adeyyy..

Lagi buat sakit hati sebab HP ak dah mula buat tanda2 nak ucap bye2...no!nanti dulu..aja xde saving nak tukar dengan smartphone idaman tu..jangan la nak rosak2 dulu..huaaaa.sdihnya dengan diri ini..kenapa dah tak boleh disiplin saving macam dulu? why2....

adakah perbelanjaan aku terlalu boros? owh tidakkk..adakah budget aku salah? nak buat macam mana ye? aku rasa aku tahu...lepas ni...tahun baru no jalan2 luar selangor/KL terlaku kerap & holiday sangat..dah g cameron kan...dah g honeymoon kan...dah g jalan obersi kan even g Indonesia jek..

so.tahun 2013 adalah tahun menenangkan diri dan tahun berehat..ye MA? If nak jalan2 plan betul2 tengok bdget..jgn main belasah je..haha..

Owh ya...sebenarnya..aja ada menyimpan di ASB tapi sebab duet tu tak nampak..aja tak puas hati sikit..so anggap macam aja xde menyimpan je la.kekeke..akan ku tunggu Januari dengan sabar utk tukar model hp burukku kepada smartphone..ko tengok je la nanti!:D


nak kena start saving untuk baby..tu lagi penting wooo...semput aku fikirkan ketensian aku ni..

sekian.hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: