Bila kena minum susu tepung

Salam semua...

Aja bukan tak suka susu..i love susu! But!not susu tepung...help me..aja tak suka susu tepung..rasa macam kembang je kat tekak ni..

Last weekend masa buat check up doktor bagi sample susu tepung...keluaran Abbot..brand tak berapa mesra di ingatan la.hehe

So..dah banyak kali MA bagi hint suruh aja minum susu..cakap mummy kena minum susu tu..takkan amik pil kalsium je..dalam susu bukan hanya kalsium...ade macam2 vitamin...so bla..bla..bla...

Ni ha susunya...brand baru rasanya..New Similac Mum..Ingredient okay la...per sachet yang dia bagi tu mengandungi Kalsium sebanyak 500mg dan Asid Folik 500mcg serta vitamin-vitamin lain..

Owh ya! pregnant women kena ambil kalsium sebanyak 1200mg sehari dan Asid folik 5mg (5,000mcg) sehari..ni aja explain yang basic saja la..mana yg sgt diperlukan oleh baby..

(baby aja baru sebesar biji epal..hik3..semalam mam epal tunjuk kat MA..'B..Ni la baby kite sekarang..macam biji epal ni.')

doc bagi lebih 10 sachet sample untuk aja cuba..kalau suka beli la..memang tak la kot sebab minum 1 pagi tadi rasa nak termuntah balik.. MA dah sedia dengan tangan dia nak babap aja kalau aja luahkan balik susu tu sebab dia kata susu tu sedap..jangan nak mengada2..share sikit dengan MA suh dia rasa..masalahnye dia kaki susu..so of course la dia cakap susu tu sedap...uwaaaa.nak nanges..

dah abes 1 gelas tu MA kata bagus!esok2 minum lagi waktu sarapan..tak payah amik MILO dah sebab B baca semua tu tak bagus..banyak gula...xbagus untuk baby.minum susu je untuk sarapan.uwaaaa.aja semakin tension..

B...belikan fresh milk je boleh tak...i dont care minum bergelas2 susu fresh dari minum segelas susu tepung...melekat rasanya until now...macam mana nak hilangkan rasa susu ni?

please..please...please

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: