Resah gelisah..

 Salam semua..

Tiba-tiba rasa resah..gelisah..susah hati.a.doii....asyik pikir jek...cmne yekk

Aja ada famili trip next month to Surabaya, Indonesia with my famili..aja la ni yang plan semua sebab nak bawak abah jalan2 ke kg halaman sbb abah pernah cakap nak pegi ziarah kampung dia..dapat sekali pun jadila ye la umur abah pon dah 70. so, aja belikan tiket untuk aja, MA, Abah, Maksu, Adik & kakak so..6 orang la yang akan pegi..kire aja ni honeymoon le kali bape ntah & lain2 bercuti.hehe..kakak2 yg dah berkahwen tidak diajak sbb masing2 ade keluarga..nak ikut silakan..xmahu xpaksa.hehe..


tapi masa tu aja x expect aja pregnant yela tak terfikir lgsung lepas kawen ni next step ape..so beli tiket dgn suka nye before kawen okay dengan harapan kalau aja pregnant pon harap2 masa pegi tu lepas trimester pertama..

Tapi rezeki tu datang lewat sedikit so masa percutian tu nanti aja masih dalam trimester pertama.Persoalannya di sini..boleh ke dan selamat tak kandungan aja ni nak nek flight..emmm..ada yang kata OK..xde masalah..ada yang kata tak boleh...if kandungan less than 27 weeks, xperlu surat sokongan doc utk naek flight (Air Asia yang kata ye)..just beritahu semasa check in yang kite mengandung berapa minggu..so dia akn take precaution la..tapi discuss dalam group FB...ramaia xgalakkan..yela ..apa yg kite belajar actually x ada masalah pun tapi tu la..runsing jugak dibuatnye..

aja cek tru babycenter..semasa percutian tu kandungan aja dalam 7 minggu...jadi macam mana kata korang? OK ke tak eh...xkan nak cancel holiday tu sebab everything planned by ME and sume dah settle..transport..hotel..tiket..sume la..adeyyy..

Satu lagi..masa beli tiket, aja tak ada amik insurans untuk diri aja,.,selalu wat bdget vacation dulu2 so nak jimat sume..xyah amik insurans,luggage.makanan..ehehe.tp kali ni aja amik luggage la..tu pon saving giler..MA & AJA share 1 beg je..same goes to abh dan lain2.so adakah kalo aja proceed, aja perlu tmbah insurans tu..utk lebih jaminan untuk aja dan baby?

buntu..help me!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: