Bila MA migrain..

Salam semua..

Semalam MA sakit..dia kena migrain..muka toya je balik kerja terus bummm kat sofa..Aja kalo MA dah kena migrain memang malas nak tolong sebab ditolong laaagi dia sakit..hehe..so bagi die ubat je la..nak panadol tapi aja bagi ubat sakit kepala..better la kan?

asyik2 makan panadol..xbagus you!!!

So, angan2 MA yg kata akan tolong aja masak..basuh abju..sidai baju..basuh pinggan since pregnant ni terkubur la..aja plak yang layan dia.hehe..xpe la. syg..sekali sekala ku maafkan.selalu? jgn la selalu migrain..susah ma ni b..huk3

Bila dia migrain..semua dia xmau..kecuali ubat..makan pun xmau sedangkan aja balik kerja berhempas pulas masak sup ayam +sayur2 untuk dia..actuali ayam xde...sume tu leher ayam la..kaki ayam la.benda yg MA xmakan tapi aja makan.kui3..so untuk MA sayur2 tu je (carrot, kentang, tomato)..hik3..tapi lauk aja tak laku sebab dia xmau makah even wife dia nak suap..gedik punye budak!

dia migrain sebab kerja..tp kali ni plus dengan sorang pakcik ni punye perangai.. nak jadikan cerita kami tgh apply loan utk beli rumah dia..2nd hand la kiranta..landed house..3bilik umah 2 tgkat..tapi x settle lagi paham je la urusan bank..sekali pakcik tu dengan tak tau la malu ke tak nak mintak duet deposit pulak.mak aih..pakcik ni..melampau! urusan bank tak settle lagi.SMP xsign lagi..senang cerita xtde doc bertulis lagi dan sign apa2..dia asyik call untuk minta duet deposit rumah sebanyak RM3K.dia ingat kita ni sewa rumah dia apa..kami nak beli la pakcik!

Semalam dia mintak lagi dan kali ni dia kata nak 1K dulu je..Dia kata dia nak bayar duit persekolahan untuk anak-anak dia..kan nak start cuti sekolah.. Pehal pakcik...anak ko yang nak sekolah..bukan anak aku..takkan buku baju anak ko, kami pulak yang kene bayarkan..melampau la tu.perjanjian is tetap perjanjian..once agreement settle baru bagi deposit..betul kan macam tu?

Aja lak tensen dengan apa yang berlaku dan aja tau bnda ni jugak buat MA migrain sebab MA xreti nak cakap tidak..aja siap ugut dia cakap kalo dia bayar deposit tu sekarang aja buat bantahan terang2 an dan akan marah MA lama2.hehe..aja kurang setuju sebenarnya MA beli rumah tu sebab kalau boleh aja nak rumah yang baru..cantek.terus masuk xpayah nak fikir renovate apa2..ni sah2 rumah dia terukk . walau pun tak pernah pegi tapi dapat rasakan sebab bila pakcik tu asyik2 mintak duet deposit, aja pun dah tawar hati..siap cakap kat MA, berani tak MA cakap sorry pakcik..loan sayan tak lepas..kami xboleh nak beli rumah ni..boleh tak? hehe...sakit ati!

murah memang murah sebab rumah tu kos rendah harga sekarang 80K+++..sebab die konon2 renovate rumah tapi sebenarnya yg buat tu rumah sebelah..rumah dia tumpang sekaki je..smbung belakang jek..kalau tak boleh dapat lagi murah..

MA kata nak buat investment..rumah sekarang mahal2 dan cekik darah..kita xmampu beli yg mahal2...ada peluang beli rumah murah, depan rumah luas dan bukan berhadapan dengan rumah lain..sapa nak bagi? So..ikutkan aja la..malas nak bercakaran dengan suami sndiri.lagipun duet dia..bukan duet aja..kalo duet aja? no wayyyyy!haha

So..alkisahnya..bile MA migrain..aja pun naik darah.hahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: